Mamma Andersson, Idun Baltzersen & Lisa Jonasson at Kulturhuset

”Människoungar”, Kulturhuset, Stockholm, Sweden, 7.9–24.11 2024

From press release:

 

(Only in Swedish)

 

För första gången visar Kulturhuset en del av Stockholms stads egen konstskatt – Lena Cronqvist, Karin Mamma Andersson och Charlotte Gyllenhammar är några av de medverkande konstnärerna. Stanna upp, betrakta och fundera tillsammans i denna unika konstutställning för barn.

 

Utställningen öppnar 7 september 2024.

 

Konst som speglar livet

Klimatångest, kroppens förändring, ensamhet, kärlek, vänskap – på ett lekfullt sätt tar utställningen Människoungar upp ämnen som många barn möter men kanske har svårt att sätta ord på. För första gången visar Kulturhuset en del av Stockholms stads egen konstskatt. Utställningen innehåller en imponerande samling målningar, skulpturer, textilverk och grafiska blad av 34 framstående konstnärer.

 

Stockholm konst

Utställningen är ett samarbete med Stockholm konst som är ansvarig för stadens konstsamling. Att konst ska vara en självklar del av livet och ett verktyg för att utvecklas och tillägna sig kunskap, det är tankar som funnits under lång tid. 1897 bildades Föreningen för skolors prydande med konstverk vilket blev startskottet för arbetet med att skapa och placera ut konst i stadens skolor. Detta var också startskottet för det vi kallar Stockholms stads konstsamling, en samling som idag förvaltas av Stockholm konst. 

 

Upplev utställningen

Följ med på en guidad visning tillsammans med någon du tycker om, utforska konsten i en workshop, skapa i Konstverkstan eller utforska på egen hand. 

 

For more information:

kulturhusetstadsteatern.se

August 20, 2024