Mette Björnberg & Ebba Svensson receives Malmö Konstmuseum’s Art Scholarship

We are delighted to announce that The Malmö Konstmuseum Art Scholarship has been rewarded to gallery artists Mette Björnberg and Ebba Svensson!

 

From press release (in Swedish only):

Nu är det klart vilka konstnärer som får 2024-års konststipendier och bidrag. Totalt handlar det om 2 400 000 kronor som 18 konstnärer får dela på. Stipendierna räknas till några av landets största och riktar sig till konstnärer som är födda eller bosatta i Skåne.

 

– Vi har fått in många ansökningar och det är fantastiskt att se vilken hög nivå och konstnärlig bredd som finns hos konstnärerna här. Stipendierna bidrar till att ytterligare stärka utvecklingen av den regionala konsten och Malmö som konststad. Ett starkt ekosystem är avgörande för att säkra och stötta framtidens konstnärer och konst, något som är viktigare än någonsin nu när vi arbetar för ett nytt konstmuseum i Malmö, säger konstmuseets chef Kirse Junge-Stevnsborg. 

De 2,4 miljoner kronorna delas ut från tre konststipendiefonder: Ellen Trotzigs fond, Emil Olssons minnesfond och Aase och Richard Björklunds fond. Totalt sökte 281 konstnärer stipendier och 107 konstnärer bidrag.

Stipendieceremonin äger rum på Malmö Konstmuseum den 14 juni klockan 13.00. Under samma ceremoni kommer även konstnären Sirous Namazi att uppmärksammas som mottagare av Barbro & Holger Bäckströms stipendium 2024.

 

For more information:

malmoekonstmuseum.se

June 14, 2024