Klara Kristalova & Jockum Nordström at Teckningsmuseet

”Tecknandets historia – lusten att berätta”, Teckningsmuseet, Laholm, Sweden, 15.6–15.9 2024

From press release (in Swedish only):

 

Lördagen den 15 juni öppnar Teckningsmuseets stora utställning om tecknandets historia. Det blir en lärorik resa, från stenåldern och fram till i dag, med nedslag i olika genrer och användningsområden!

I sommarens utställning ”Tecknandets historia – lusten att berätta” tar vi ett grepp om teckningskonsten i en bred bemärkelse. Vi visar hundratals bilder, oftast gjorda på papper, där linjen är det viktigaste elementet. I första delen av utställningen gör vi vitt skilda nedslag i teckningskonstens rika historia, sedan följer ett urval av bilder med teckningshistorisk utgångspunkt ur museets samling från 1700-talet och framåt. Av alla fantastiska teckningar i samlingen har vi gjort ett subjektivt val av bilder som får representera olika epoker och genrer inom detta spännande konstnärliga fält.

 

Vernissage med jazz och frågesport

Välkomna på vernissage lördagen den 15 juni klockan 12–16. Museets duo Linus Hertley-Lundberg och Henrik Stenberg inviger utställningen klockan 13 med ett historiskt teckningsquiz (i dubbel bemärkelse)! Inga lag – du tävlar ensam. Ett fint pris väntar vinnaren.

 

Under vernissagen kommer du också gå omkring i utställningen till livemusik i sköna jazztoner av The Swingin’ Johny Carlsson Duo. I tecknarateljén är det konstnärsledd verkstad under dagen: ”Teckna som grottmålningarna”. Alla åldrar och drop-in.

 

For more information:
teckningsmuseet.se

 

June 12, 2024